Teliagate

teliaJag har varit tv-kund hos Telia i många år nu. Jag var en av de första som hoppade på deras satsning med bredbands-tv och jag betalade inte ett öre de första två åren. De bjussade på ett år och tecknade jag om innan perioden tog slut bjöd Telia på ytterligare ett år. De där åren var inte helt smärtfria men du vet säkert hur det är – gratis är gott. Lite strul kan man ha överseende med när erbjudandet är så pass bra. Lyckligtvis fick Telia till slut bukt med problemen och barnsjukdomarna i tid till att jag började betala. Jag använder trådlös utrustning med routern på övervåningen och tv och dekoder på undervåningen. Med Telia Play +-appen speglar jag till min Chromecast på tv:n i sovrummet på övervåningen för att kunna ta del av utbudet på två tv-apparater. Ett, som jag tycker, bra upplägg och det har fungerat näst intill klanderfritt de senaste åren. Mig veterligen är det också den enda tjänsten som erbjuder HBO som tillvalspaket och där tjänsten dessutom fungerar klockrent.

För en dryg vecka sen dök detta meddelande upp på Telias hemsida och via deras sociala medier:

Från och med den 1 april riskerar Telia att inte längre kunna sända kanalerna 5, 9, 11, Animal Planet, Eurosport 1 & 2, TLC och Discovery-kanalerna.
Vi vill erbjuda dig marknadens bästa tv-utbud till ett bra pris. Innehållet ska vara brett och flexibelt och givetvis ska du kunna se innehållet på alla dina skärmar. Just nu kan inte en av våra leverantörer leverera det. Det är SBS Discovery, vilket innebär att det finns risk för att dessa kanaler inte kan visas i Telias tv-tjänst från och med den 1 april. Vi beklagar detta och jobbar på att hitta en långsiktig lösning.

Och så blev det. SBS kanaler försvann från Telias utbud bara två dagar senare. Många kunder var såklart rasande. Men idag är de tillbaka igen.

Jag blev överraskad över att det tog så lång tid som en vecka innan kanalerna dök upp igen hos Telia. Att de skulle komma tillbaka var givet från första stund, något annat var otänkbart. Men att båda parter vågade gambla under en så lång tid var oväntat. Jag är övertygad om att de båda fått betala ett högt pris. SBS i form av förlorade annonsintäkter. Att helt plötsligt ha 700 000 tittare färre lär inte direkt imponerat på annonsörerna. Telia i sin tur har förmodligen tappat en hel del abonnenter och förtroende.

Det går såklart bara att spekulera i hur det har påverkat båda parter men klart står att det åtminstone inte finns någon vinnare. Det skulle vara vi som är Telia-abonnenter i så fall. Jag fick en månad gratis HBO, tre fria hyrfilmer och en ny tv-kanal. Att SBS-kanalerna äntligen får en catch up-funktion är en rätt trevlig bonus också. Å andra sidan har jag inte kunnat glutta på Snooker på en hel vecka så det går väl jämnt upp.

Annonser

En reaktion på ”Teliagate

 1. Hej!

  Det var såklart väldigt tråkigt att kanalerna var borta i en hel vecka men bra att de är tillbaka nu. Roligt att höra att du var med i början av vår tv-tjänsts utveckling. Jag hoppas du blir kvar länge hos oss och att du fortsatt ska vara nöjd!

  Jag önskar dig en fin dag!

  Hälsningar
  Ellinor Palmér
  Telia Kundservice

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s