Bortom Brahms

bortom-brahms_e-bokJag fortsätter att botanisera bland Caroline L. Jensens noveller. I ”Bortom Brahms” skaffar den nyblivna mamman Majsan en babymonitor som ska hjälpa henne att hålla koll på lillen vid läggdags. Men det är nåt som inte stämmer och babymonitorn beter sig minst sagt underligt. Vad är det egentligen som visas på skärmen?

Bortom Brahms gjorde mig i ärlighetens namn illa till mods på riktigt. Är det någonting jag inte klarar av är det när barn far illa. Som pappa finns det inget värre och i princip varenda mardröm jag har nu för tiden involverar mina barn. Jag mådde därför oerhört dåligt av ”Bortom Brahms” och jag antar att det är ett gott betyg till en skräcknovell? Som vanligt skriver Jensen med en känsla för detaljer och lyckas alltid skapa älskvärda karaktärer trots de få antal sidor berättelsen breder ut sig på. Hon är i mitt tycke en av Sveriges bästa skräckförfattare.

Mer om novellen på Hoi Förlag här. Ta gärna en titt på Carolines Mix-noveller också, de håller alla hög klass. Som jag skrev i föregående inlägg, orkar du vänta ett tag kan du ta del av en hel bunt noveller i samlingen ”Rovdjur” som kommer ut på Hoi Förlag i oktober.

Annonser

2 reaktioner på ”Bortom Brahms

  1. Ping: Smårå septemberskog | Farbror Atlas
  2. Ping: Rovdjur – Samlade skräcknoveller | Farbror Atlas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s