Några ord om Harold Ramis

För två dagar sedan avled Harold Ramis, en regissör, manusförfattare och skådespelare som för alltid har en plats i mitt hjärta. Groundhog Day i all ära men främst för rollen som den träiga nörden Egon Spengler i Ghostbusters givetvis.

Jag ägde flertalet actionfigurer, läste serietidningarna och tittade på de två filmerna om och om igen under min barndom. Av spökjägarna var det egentligen aldrig just Egon som var favorit och som för många andra var det tokroliga Peter Venkman jag uppskattade mest. Men med åren har Egon mer och mer framstått som den mest framstående i gänget. Han är en briljant vetenskapsman som alltid har huvudet på skaft och vägleder resten av teamet igenom alla komplikationer som uppstår. På sätt och vis är han också den mest oersättliga medlemmen i Ghostbusters.

Hur som helst. Harold Ramis var en stor del av min uppväxt och de två Ghostbusters-rullarna några av de absolut största filmupplevelserna. Tack för underhållningen du gav mig både som manusförfattare och i rollen som Egon Spengler. Många av dina scener är oförglömliga och jag kommer för alltid minnas den där humorlösa tolkningen som ironiskt nog resulterade i massvis med humoristiska ögonblick genom filmserien. Många gånger lika klipska som Egon själv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s