Surfplatta get!

ASUS-Google-Nexus-7-32GB-(2012)Det är alltid lite speciellt att packa upp ny teknik. Lukten av plast och metall, fingrandet och utforskandet av produkten. Igår anlände det nämligen ett paket och jag blev återigen som en liten exalterad snorunge på julafton. Som alltid. Jag har länge funderat på det där med surfplatta. Vad skulle den fylla för funktion i vårt hem? I ärlighetens namn tog det lång tid för mig att ens vänja mig vid tanken på att påhittet överhuvudtaget hade ett existensberättigande. Men efter att faktiskt ha bekantat mig ett gäng olika plattor, både hos kompisar och hemma, kändes det dags att ta steget fullt ut.

Jag ska först och främst erkänna att det här är min andra surfplatta. Förra sommaren så fick jag, generöst nog, en platta av företaget jag jobbar på  i sommarpresent. Den visade sig tyvärr vara rena skräpet. Tanken var givetvis jättefin från företagets sida men den franskutvecklade plastgrunkan (av okänt märke) dög inte till något, inte ens enkelt surfande.

Men nu var det dags att investera i aningen mer kapabla grejer. Det blev en Nexus 7 efter några dagars velande. Förra årets modell. Prisvärd (1590:-) och funktionell för mina ändamål, som först och främst innefattar surfande och e-bok-läsande. Och jag är efter en dags flitigt användande sjukt nöjd med min nya leksak. Jag kan för första gången uppskatta Android-gränssnittet, trots mina många år som IOS-frälst Apple-användare. På Nexus 7 flyter allt på fint och responsivt.

Nu har jag helt plötsligt det bästa av båda världar – en (fungerande den här gången) surfplatta med Android och en Iphone med IOS. Yay!

Annonser

5 reaktioner på ”Surfplatta get!

  • Batteritiden är det inget fel på, 10 timmar för surf och 8 timmar video enligt utvecklaren. GPS:n har jag inte testat än, har själv inget behov av en sådan. Ska kolla upp det. Är som sagt supernöjd hittills!

 1. Jag hade samma upplevelse i vintras och delar din tech-uppsättning (iphone + Nexus 7). Gjorde mig av med min dammiga Ipad 1 och skaffade en Nexus 7. Första upplevelsen med Android för min del, imponerad av notifieringssystem, installera från webben och massa andra saker.

  Efter snart ett år är det fortfarande min mest använda pryl, och den hänger med mig överallt, speciellt numera då jag fyllt den till rbedden med kindle-böcker.

  Suktar lite efter den nya Nexus 7, men kommer nog hålla kvar vid denna ett tag till.

  Uppdaterat det visuella lite också, kör numera Nova Launcher med Stark-temat (gillar de stilistiska ikonerna) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.launcher&hl=sv

  • Gött att höra att du också diggar! Tack för tipset om Nova Launcher, ska definitivt spana in.

   Ska klura ut det där med e-böcker bättre också, köpt noveller via Play, då verkar de bara hamna där? Har använt Aldiki för de jag laddat ner från nätet…

 2. Så till den stora frågan, hur är kameran? 😉
  Nej, men allvarligt, vad kul med en surfplatta! Jag har själv ingen (ännu) men vore i nuläget mest intresserad av olika antecknings/ritprogram utöver den smidiga internetupplevelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s