Missing in action – Sparkster

Det är inte första gången jag kör någon typ av följetång och det brukar alltid sluta med att jag glömmer av dem eller tröttnar. Den här gången låter jag därför bli att lägga till en siffra i rubriken. Tanken är i alla fall att belysa en spelkaraktär som glömts bort eller helt enkelt övergivits. Först ut är Sparkster.

Raketriddaren Sparkster.

Raketriddaren Sparkster.

Ni kanske minns det trevliga Rocket Knight Adventures? Spelet släpptes 1993 till Mega Drive och är ett actionbetonat plattformspel. Sparkster, som är spelets protagonist, föreställer en Opossum som är någon form av pungråtta. Han är ledare för en organisation kallad Rocket Knights och beväpnad med svärd och jetpack skyddar han landet mot ondingar. En uppföljare blev det. Eller två skulle man kunna säga. Båda bär samma namn, Sparkster, men är helt olika spel varav det ena dök upp till Super Nintendo och det andra till Mega Drive.

Nu är den tuffa pungråttan bara ett minne blott och Konami har förmodligen inga funderingar på att återuppliva Sparkster igen. Synd, men inte så konstigt med tanke på konkurrensen då det begav sig. Spel av den här typen fullkomligt svämmade över på spelhyllan och för att hävda sig krävdes mer än en cool mechadräkt.

Annonser

En reaktion på ”Missing in action – Sparkster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s