Micro get!

gbamicro

Portabel spelmaskin på riktigt.

Om ni lyssnat på det senaste avsnittet av Radio Speltorsk känner ni redan till historien. Om inte så för att dra den kort – min DS började krångla genom att titt som tätt stänga av sig själv och eftersom jag var helt inne i spelandet av underbara The Minish Cap så räddade jag kvickt situationen genom att ropa hem en Gameboy Micro på Tradera.

Igår dök den så äntligen upp.

Jag har ägt en del maskiner med tilläggsprefixet Advance tidigare. Två stycken vanliga GBA, en lila och en genomskinlig lila, tre stycken GBA SP, två svarta och en röd. Jag har dessutom ägt fyra stycken DS så det är lite ironiskt att jag helt plötsligt inte hade en enda maskin till hands.

Men åter till min nyinförskaffade hårdvara. Allt är inte frid och fröjd även om jag gillar min Micro. För det första finns det bara en högtalare på systemet. Inte hela världen kan tyckas. Men med tanke på att jag lägger tummen över den från och till, vilket ständigt påverkar ljudvolymen så känns det som ett minst sagt korkat designbeslut av Nintendo. Nu spelar jag förvisso mest med hörlurar inkopplade så jag överlever, vilket får mig att tänka på ett kanske ännu mer idiotiskt designbeslut när det gäller mina tidigare SP-konsoler. Nämligen det faktum att man fick köpa till en hörlursadapter till dessa maskiner. Det slipper man åtminstone nu till Micro.

Skärmen är mindre men bättre än de ursprungliga versionerna av SP då den har riktig bakgrundsbelysning och precis samma mängd pixlar trots mindre format. Dessutom lyser START och SELECT lite fräckt när man sätter på maskinen. Tufft som attan. Men den främsta styrkan med Micro och mitt främsta köpargument är dess storlek. 

Det här är en portabel spelmaskin på riktigt.

Annonser

4 reaktioner på ”Micro get!

  1. Sebastian: Hehe, man kunde tro det men svaret är att i GBA-fallet så köpte jag dem bara för att kunna spela Four Swords Adventures och i DS-fallet var två av den äldre sorten, en köpte jag till min flickvän och när Lite kom sålde jag båda två. Så inte så jättkonstigt kanske. Eller jo, lite.

    Fleischer: Hutlösa 290 spänn gick min maskin på. Men i ärlighetens namn funkar ju SP minst lika bra om inte bättre. Jag tror det är en smaksak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s