Innan WoW…

… utvecklade Blizzard ett cinematiskt peka-klicka-äventyr som gick under namnet Warcraft Adventures: Lord of the Clans. Spelet var från början tänkt att släppas 1997 till PC och Mac men efter att först ha blivit framskjutet lades det senare istället ner helt och hållet.

warcraft-adventures-boxart

Jag var en av dom som verkligen såg fram emot den här titeln och blev snuskigt besviken när titeln konstaterades nedlagd. Det finns många spekulationer kring varför spelet slopades. En av dom var att Grim Fandango utvecklades under samma period. Med tanke på att 2D-spelen var ett utdöende släkte och sakta men säkert övergavs för den stundande 3D-revolutionen så ansågs Warcraft Adventures rejält daterat bredvid Lucas Arts storsatsning.

För övrigt var hela äventyrsgenren som vi minns den på dekis vid det här laget och folk började intressera sig mer för andra typer av spel. Det finns i vilket fall många olika faktorer som kan ha påverkat Blizzards beslut. Enligt dom själva berodde det på att spelet höll på att bli för traditionellt. Det spelades och såg ut som alla andra spel i genren vilket kändes förlegat. Tre år tidigare hade det säkerligen betraktas som ett mästerverk men vid den här tidpunkten dög det inte helt enkelt.

warcraftadventuresbild

Däremot släpptes åtminstone novellen som spelet skulle vara baserat på. Lord of the Clans släpptes 2001 och skrevs av Christie Golden som tidigare även skrivet flera noveller baserat på Star Trek. Lord of the Clans är den andra boken som handlar om Warcraft-universumet.

I vilket fall är det sorgligt att en potentiell peka-klicka-klassiker lades ner vare sig spelet låg rätt i tiden eller inte. Beslutet som Blizzard fattade var säkert rätt marknadsmässigt men med tanke på hur långt spelet hunnit i utvecklingen samt hur bra det verkade bli så hade jag hoppats att få lägga vantarna på det när det begav sig.

Ett bra spel är ett bra spel oavsett när det släpps. Så borde det vara.

Spana in filmerna från spelet och misströsta:


Gameplay från spelet med jobbig tysk som tjatar.


Trailer för spelet.

Annonser

En reaktion på ”Innan WoW…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s