Spännande indienyheter

Nyligen presenterades finalisterna i årets upplaga av Independent Games Festival. Jag var tvungen att kika lite närmare på några av bidragen och fann ett par spel jag snabbt blev väldigt intresserad av. De flesta kände jag redan till men några nya bekantskaper träffade jag också på. Hela listan på alla finalisterna finns att läsa här.

night-game
Nicalis med Nifflas i täten har ett nytt spel på G kallat – Night Game, ett spel jag sen länge sett mycket fram emot. Det ska bli spännande att se hur det ser ut i rörelse. Kombinationen av fysikpusslande och den atmosfäriska Knyttvärlden har potential att bli hur bra som helst.

machinarium
Från skaparna av bland annat Samorost kommer snart Machinarium. Jag har tidigare bloggat om det här spelet och jag är övertygad om att det kommer rocka stjärten av alla peka-klicka-spelare där ute. Det ser verkligen helt fantastiskt ut.

blueberry-garden
Erik Svedäng ligger bakom det, vad det verkar, rätt knarkade – Blueberry Garden. Jag har stora förhoppningar på det här och om allt vill sig väl så får vi veta mer om spelet i ett kommande avsnitt av Radio Speltorsk.

feist
Feist heter ett spel jag förvånande nog inte hade hört talas om innan IGF:s lista presenterades. Ett plattformsäventyr med en riktigt skön visuell stil. När jag tänker efter så är den rätt lik Night Game som jag tidigare skrev om. Ser ut att ha grym potential i vilket fall.

snapshot
Ytterligare en titel jag inte kände till innan är Snapshot, även det en plattformare men med stort fokus på att ta kort med den kamera man bär med sig i spelet. Grafiken påminner lite om den vi såg i Yoshi´s Island. Kan bli riktigt intressant.

Vilka är dina favoriter?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s