Sammanfattning av spelåret 2008

braid2008

Jag är förmodligen knappast ensam att skriva den här typen av blogginlägg just nu men jag kan inte heller låta bli.

Spelåret 2008 rådde inte riktigt på 2007 i mitt tycke, men nära på. Rekordmånga jättebra spel, få riktigt fantastiska. Super Mario Galaxy, Portal, Mass Effect, Aquaria, Metroid Prime 3 och Okami smäller högre än mina favoriter från i år. Fast det är trots allt på det berömda håret.

2008 blev långt i från det mellanår som jag hade räknat med. Tvärtom. Jag vågar tippa på att regnet av stortitlar vi fick i slutet på året aldrig tidigare erbjudet så ohyggligt många slipade spelupplevelser som denna gång. Det var ytterst få spel som inte åtminstone kunde betraktas som ”väldigt bra”.

För egen del sitter jag fortfarande utan en Playstation 3 och har missat en del som andra säkerligen kvalificerat som flera av årets bästa spel. Men jag har fortfarande inte lust med att punga ut drygt fyra papp för Metal Gear Solid 4 och Uncharted som är de två spel till formatet som jag verkligen vill äga. Förhoppningsvis kan en liten prissänkning och kommande Heavy Rain göra mig mer positiv till ett inköp.

Och så är det det där med min listmani. Här är alla spelen jag hann spela 2008 rangordnade:

1. Braid
2. NHL 09
3. Professor Layton & the Curios Village
4. Fable 2
5. Zack & Wiki
6. Mirror´s Edge
7. Fallout 3
8. Gears of War 2
9. Bionic Commando Rearmed
10. Castlevania: Order of Ecclesia
11. N+
12. LostWinds
13. World of Goo
14. Prince of Persia
15. Rhythm Tengoku Gold
16. God of War: Chains of Olympus
17. Karoshi 2.0
18. Wario Land: The Shake Dimension
19. Disaster: Day of Crisis
20. Top Spin 3
21. Rez HD
22. Banjo Kazooie: Nuts & Bolts
23. Dead Space
24. Castle Crashers
25. Patapon
26. No More Heroes
27. Toki Tori
28. Strong Bad: Episod 1
29. Ninja Gaiden Dragon Sword
30. Grand Theft Auto 4
31. Assault Heroes 2
32. StillAliveDS
33. Too Human
34. WOTB: Commando 3

Jag kan ha glömt nåt men jag tror att merparten finns med i den där listan. Spel jag bara har testat i några minuter har jag skippat. Jag är förvånad över att listan håller så hög standard trots allt. Inte ens nummer 34 – WOTB: Commando 3 är speciellt dåligt, bara mediokert.

Nu är det dags att blicka framåt och årets skojsigheter. 2009 blir förmodligen året då jag äntligen får tummen i röven och köper en Playstation 3 vilket lär innebära att jag blir tvungen att ta i kapp en del av spelbiblioteket där. I övrigt ser jag fram emot Heavy Rain, Cave Story (till WiiWare), LostWinds 2, Resident Evil 5, Street Fighter 4 och Bionic Commando för att nämna några.

Radio Speltorsk kommer fortsättningsvis att släppas veckovis på torsdagar. Det första avsnittet är redan inspelat och färdigklippt. Det kommer finnas tillgängligt för nedladdning nu på torsdag den 8:e. Några gamla inslag slopas och ett par nya tillkommer. Jag sitter dessutom just nu och försöker göra i ordning en mer bloggaktig hemsida till programmet. Något som påminner mer om Nertankats sida. Den nuvarande känns för rörig och svårarbetad. Nertankat kommer förmodligen snart tillbaka efter julledigheten för övrigt.

Det var nog det mesta. Jag hoppas ni hänger med även 2009, både här och som lyssnare när det gäller mina podcastprogram. Tack för ett fint 2008 till alla läsare och ett extra stort tack till er som kommenterar och engagerar er i det jag skriver och gör. Feedback är alltid kul och ger mig ännu mer lust att kämpa vidare med alla mina projekt. Vi hörs!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s