Grottberättelse

Med anledning av nyheten angående Cave Story (ursprungligen Dokutsu Monogatari) och utannonseringen till WiiWare blev jag tvungen att återbekanta mig med spelet. I mitt tycke kanske det mest välgjorda indiespelet någonsin. Ett påstående som verkar stämma lika bra idag som då.

För efter två timmar så är jag lika hooked som jag var när jag skjutandes och skuttande tog mig igenom merparten av Cave Story för ett antal år sedan. Tanken från början var bara att testa det en stund för att se hur det stått sig och hur hypad jag egentligen bör vara inför Wii-släppet. Men jag blev som sagt sittandes i två timmar. Hade det inte varit för att klockan började närma sig midnatt och att jag har en unge och ett jobb att ta hand om hade det förmodligen blivit ett par timmar till.

Jag tänker inte gå in på några detaljer och varför jag egentligen tycker det är ett så bra spel. Jag har tänkt att snacka mig varm om spelet i nästa Radio Speltorsk istället.

Men gillar man utforskarvänliga och powerupbaserade actionäventyr alá Metroid och Castlevania så bör man testa Cave Story. Om man som jag gillar det så tankar man dessutom hem det till WiiWare när det dyker upp senare i år. För vad kan väl passa bättre än att styra det med en Wiimote, NES-style? Jag lär köpa i alla fall. Hoppas att du gör detsamma.

Spelet finns att ladda hem här (det finns en patch för engelsk text också).

Annonser

En reaktion på ”Grottberättelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s