Fracture demo – intryck

Jag har aldrig direkt brytt mig om LucasArts kommande terrängomvandlare – Fracture. Visst, det har sett småskoj ut och konceptet med att kunna påverka miljöerna har alltid verkat intressant. Men nu efter att ha testat demoversionen som släpptes på Xbox Live Marketplace så anar jag mer potential bakom Fracture än tidigare.

Spelet är för det första riktigt snyggt. Kanske inte lika vasst som det allra grymmaste på plattformen men inte heller långt därifrån. Det ser med andra ord väldigt bra ut. Men det som lockar allra mest är spelets vapenarsenal, som med skapa-kullar-eller-skapa-hål-pickadollen (ja, jag vet, den heter inte så på riktigt) i spetsen, känns riktigt finurligt utformad. Att framkalla ett stort jävla berg under en fiende och i samma veva se samma fiende slungas ett par meter upp i luften är sjukt kul! Eftersom demot snarare fungerade mer som en rätt ordinär tutorial än ett fullblodigt uppdrag så kunde man egentligen bara tänka sig hur skoj själva fullversionen kan bli.

Med tanke på hur mycket bra spel det släpps i höst och vinter är jag ändå tveksam på om jag införskaffar Fracture. Det verkar vara ett väldigt skoj actionlir med ett par ess i rockärmen men det räcker förmodligen inte riktigt för att bräcka de riktigt stora titlarna. Hade det släppts för en månad sen när konkurrensen inte varit stentuff hade det varit ett givet köp men nu väntar jag hellre tills det dyker upp i reabackarna.

Annonser

2 reaktioner på ”Fracture demo – intryck

  1. Jo, kändes roligt dom första 15min sen så tröttnade man lite på allt berg och hål skapande och det kändes nästan lite jobbigt bara. Kul ide men frågan är om det håller i längden.

  2. Fleischer: Jo, det finns en tendens redan i demot att man kan komma att tröttna på det här efter ett tag. Om det används på ett varierat sätt så kanske inte men jag håller med i det du säger. Det finns stor risk för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s