Undanskuffad remake

Efter allt snack om hur vördnadsfullt behandlad remaken på Bionic Commando med undertiteln Rearmed blivit så blir man nästan lite sur på hur en annan nyversion blivit behandlad.

En extremt ambitiös remake minst sagt.

En extremt ambitiös remake minst sagt.

Jag tänker på Prince of Persia Classic. Ett spel som liksom Bionic Commando fick sig en rejäl putsning men där de positiva reaktionerna var mer återhållsamma. Spelet fick bra kritik men efter släppet på Xbox Live Arcade så försvann det snabbt från allas läppar och har sen dess inte fått något som helst erkännande från kritiker och spelare.

Spelet anammade allt som var bra med originalet men fräschade upp det med ett mer tilltalande yttre och med ett par nya rörelser till prinsens förfogande. Kvar var de sadistiska fällorna, det välavvägda plattformshoppandet och givetvis de spektakulära svärdduellerna vi känner igen från Jordan Mechners pärla. Prince of Persia Classic bjuder på en retrotripp som med hjälp av ett modernt utförande återigen borde tilltala de flesta.

Så här såg det ut när det begav sig.

Så här såg det ut när det begav sig.

Så är du en av dem som gapar glatt åt Grin´s välgjorda remake, titta närmare på Prince of Persia Classic, ladda hem demot och testa. Det kan absolut vara ett spel värt dina surt förvärvade Microsoft Points.

Jag tycker definitivt att det är värt varenda krona.

Annonser

3 reaktioner på ”Undanskuffad remake

  1. En annan kanske inte remake i den meningen som man inte ska missa är.
    ”Heart of the Alien: Another world part 2” uppföljaren till ”Another World” som bara kom till Sega Cd men som nu finns portat till både PC och Linux med namnet ”Heart of the Alien Redux”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s