Braid – intryck

Om du tänker – ”Ööööhh, va fan e Braid för nåe?!”, så har jag bloggat lite om det tidigare.

Hann spela en timme på lunchen (sket i att äta). Jag var så überpeppad på det här så förmodade att jag skulle bli besviken. Lyckligtvis stämde det inte alls.

Braid är lika fantastiskt som jag hade hoppats på. Notera att jag är en riktig sucker för allt som många skulle kalla ”pretto” i spelform. För Braid är verkligen ett spel där det spelmekaniska hamnar i skymundan och där istället stämningen och känslan ligger i fokus. Det var så jag upplevde det i alla fall.

Grafiken är fantastiskt vacker och ser avsevärt mer levande ut i verkligheten när man spelar än på bild. Musiken är också den en rejäl stämningshöjare och bidrar till den lite poetiska känsla som ligger och gror hela tiden. Bara de texter som finns att läsa innan man besöker varje värld doftar poesi i sin formulering.

Och pusselmomenten är definitivt så awesome som det sagts. På den timme jag spelade hann jag färdigställa hela tavlan tillhörandes värld 2 och hade två pusselbitar kvar att hitta i värld 3. Som befarat lutar det väl åt att spelet är rätt så kort med andra ord. För att få de sista två pusselbitarna till värld 2:s tavla fick jag verkligen tänka till. Tog en stund att klura ut. Lite mindfuck-aktigt sådär. Tänk Portal och liknande pussellösarspel med supersmart problemlösning.

Braid är efter den korta speltiden definitivt bättre än allt jag spelat i år.

Tror jag.

Kanske.

Annonser

4 reaktioner på ”Braid – intryck

  1. Var också tvungen att testa efter att du berättat om det, sedan var jag fast. Riktigt mysigt, men egentligen har jag inte tålamod för ett sådant här spel.

    Tog mig riktigt lång tid att få ihop de sista pusselbitarna i värld 2, fy sjutton!

  2. Tagit 47 av 60 pusselbitar nu efter drygt tre timmars spelande. Men nu börjar det bli löjligt svårt. Man känner sig riktigt korkad emellanåt. Lösningarna är så uppenbara när man väl luskar ut hur man ska göra.

    Ett fantastiskt hantverk.

  3. Tog hem Gemoetry wars och Braid här om dagen och jag måste säga att jag har nog spelat mera Geometry wars än Braid. Braid var grymt bra men nya Geometry wars var snäppet bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s