E3-favoriter

Okej, E3 bestod till stor del av spel vi redan sett och presskonferenserna var i ärlighetens namn inte mycket att hänga i granen men givetvis fanns det ändå flera guldkorn att gotta sig åt trots allt. Jag har vaskat fram mina favoriter.

Portal Still Alive
Egentligen vet vi inte mycket mer än titeln och att det ska lanseras på Xbox Live Arcade men det skiter jag i. Originalet var förra årets största skräll och satte många gamerhjärtan i brand med sitt geniala upplägg och oerhörda charm. Jag förväntar mig inte samma wow-känsla den här gången men nöjer mig med mer skön dialog och fler smarta pussel.

Prince of Persia
Jag var från början tveksam till ännu ett nytt Prince of Persia efter att Assassins Creed konkurrerat ut den förra generationens trilogi med den akrobatiske prinsen i huvudrollen. Men efter att ha sett hur fantastiskt vackert spelet är och hur spektakulärt både strider och platåskuttande verkar så har jag helt ändrat uppfattning. Sen får jag dessutom vibbar från det underbara ICO när jag ser samarbetet mellan de två huvudpersonerna samt de mörkervarelser dem möter. Ytterligare ett skäl till att se fram emot spelet enormt mycket såklart.

Gears of War 2
Maffig, maffigare, maffigast. Gears 2 verkar överglänsa originalet när det gäller det mesta. Men det verkar framförallt bestå av mer storslagna ögonblick än i föregångaren. Eller också har vi redan sett de fläskigaste spelmomenten redan nu? Nä, jag tror inte det. Det påstås dessutom ha en mer genomarbetad handling, ja, allting ser mer filmiskt ut än tidigare vad det verkar, något jag tar emot med öppna armar. Sen låter det nya 5 player co-op-läget hur trevligt som helst.

Resident Evil 5
Jo, jag kan hålla med om att AI:n i den demonstrationen vi fick se under Microsofts presskonferens inte såg nåt vidare ut, och ja, det ser på många sätt ut att vara uppbyggt precis som i den fjärde delen av serien. Men det verkar trots det vara ett suveränt actionpackat zombidödarspel som jag inte vill missa för allt smör i småland. Dessutom verkar co-op-läget vara awesome.

Pikmin 3
Tre små ord – ”We´re making Pikmin”. Det räcker för att få mig i eld och lågor. Det är också allt vi vet. Nintendo jobbar med ett nytt Pikmin-spel till Wii. Det är allt vi behöver veta.

Mirror´s Edge
Ett plattforms-FPS låter ju hur coolt som helst. Och det är det också. Av det jag sett från Dice´s parkoursimulator så förundras jag över den sanslöst läckra avskalade looken och de fartfyllda sekvenser som spelet innehåller. Förhoppningsvis spelas det lika bra som det ser ut och av de rapporter som dykt upp så verkar det åtminstone så. Jag är sjukt hypad.

Ratchet & Clank Future: Quest for Booty
Inte för att namnet låter så lockande – jakt efter rumpa? Wtf?! Nåväl, det får sig förmodligen en förklaring senare. Jag gillar Ratchet & Clank-serien och tanken på ett mer kompakt, kortare och mer intensivt format tilltalar mig. Nedladdningsbart och billigt dessutom. Sen ser det ju lika fantastiskt färgsprakande ut som vanligt också vilket alltid är ett stort plus.

Annonser

En reaktion på ”E3-favoriter

  1. Det spel som jag ser mest fram emot måste vara ”I am Alive”. Trailern såg riktigt häftig ut, även om det inte var några ingame sekvenser tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s