Tankar inför E3

Spelmässornas spelmässa – E3, närmar sig med stormsteg. Bara 11 dagar kvar nu. Vika utannonseringar vi som hypeälskande spelnördar kan väntas få frossa i återstår att se men själklart finns det vissa saker man ser mer fram emot än andra.

Ett av senare års fenomen när det gäller E3 är att smälla av ett par rejäla fyrverkier redan innan mässan har dragit igång och den varan har vi redan fått se ordentligt prov på även i år. Jag tänker på Chrono Trigger till DS, Mega Man 9 till WiiWare, Diablo III och ett par till. Frågan är vad utvecklarna vill uppnå med detta? Min tes är att de får större uppmärksamhet på det här sättet. Risken att försvinna i den massiva spelmediatjottaballongen under E3 är stor annars. Inte för att jag tror att något av just dessa spel skulle göra det men ändå.

När det gäller spekulationer inför och vad jag själv har förhoppningar på så finns det en del jag gärna ventilerar. Till att börja med och kanske med viss risk för att låta som en repig upprepande LP-skiva så är jag fortfarande lika törstande efter ett nytt 2D-Metroid. Risken börjar förvisso kännas mindre och mindre för var år som går och hoppet om det en gång inofficiellt utannonserade Metroid Dread börjar sakta men säkert att dö ut. Men i och med formaten WiiWare och DS så finns det åtminstone två plattformar som vore heta kandidater till att agera hem för ett nytt sidoscrollande äventyr med Samus i huvudrollen.

Vi kan stanna kvar hos Nintendo lite grann. För vad har dessa spelbjässar kokat ihop för nåt fuffens egentligen? Vi har tålmodigt väntat på att åtminstone en ynka stortitel utannonserats under året men Nintendo har varit tysta som i graven. Kommer E3 bli ett crescendo av nya spelavslöjanden eller kommer vi få nöja oss med ett Wii Music och ett Wii Sports 2? Jag tror och hoppas inte det. Min lista över potentiella utannonseringar från Nintendo ser ut såhär:

Lågoddsare:
– Nytt Zelda till Wii
– Animal Crossing tll Wii
– F-Zero till Wii
– Star Fox till Wii
– Nytt franchise

Högoddsare:
– Nytt Kid Icarus
– Nytt Pikmin
– Nytt Super Mario

Förhoppningsvis presenteras en lösning på Wii´s kassa lagringsmedium och jag har också förhoppningar på att få se fler skojsiga retrokonsoler till Virtual Console. Sen bör väl Retro Studios ha nåt på gång också?

När det gäller Microsoft och Sony är det mer svårtippat. Sony kommer förmodligen i alla fall snacka en del om trophies och kommande Home. I spelväg är det förmodligen God of War III de lägger mest krut på. Förhoppningsvis får vi se ICO-gängets nya spel i rörelse också.

Microsoft kommer med all sannolikhet visa upp mer om deras svar på Mii-figurer och tjata sig hesa om musikspelet Lips. Den förmodade Sing Star-dödaren. Eller? En inte alltför vild gissning skulle dessutom vara en utannonsering av ett nytt Halo. Kanske en bärbar Xbox? Mer tveksamt. Jag hoppas dessutom på ett par riktigt feta revivals till nedladdningstjänsterna i samma still som Bionic Commando Rearmed.

För övrigt så finns det dessutom redan utannonserade titlar jag gärna vill få se mer ifrån:

Beyond Good & Evil 2
Mirror´s Edge
Mega Man 9
Chrono Trigger DS
Wario Land: Shake!
Resident Evil 5
Alan Wake
Heavy Rain

Jag har säkert glömt massor men det är i korta drag mina tankar och förhoppningar inför E3 2008. Förhoppningsvis dyker det upp fler spännande överraskningar och avslöjanden. Om bara drygt en vecka så vet vi…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s