Rhythm Tengoku 2?!

En bunt högintressanta lanseringsdatum för olika Nintendotitlar dök nyligen upp på den officiella japanska Nintendosajten. Det finns ett gäng potentiella höjdarlir på G som exempelvis: Wario Land Shake (Wii), Fire Emblem (DS) men framförallt, Rhythm Heaven Gold (DS). Så här lyder hela listan.

De som följt min blogg ett tag vet att jag är frälst i WarioWare-skaparnas lilla sidoprojekt kallat Rhythm Tengoku, eller Rhythm Heaven som direktöversättningen lyder. En snabb beskrivning av spelet för er som missat mina tidigare hyllningstexter skulle kunna vara – ett WarioWare med musikinslag. Jag utsåg det i vilket fall till det näst bästa spelet som släpptes år 2006 och jag håller det som ett av de allra bästa spelen till formatet så som ni förstår är den här nyheten stor för mig.

Det som oroar mig en aning är formatbytet. På GBA passade konceptet ypperligt och om uppföljaren anpassas för mycket till DS och dess funktioner så kan det gå illa. Jag är inte speciellt sugen på att sitta och blåsa i takt tex. Fast frågan är om det ens är en uppföljare det rör sig om? Med tanke på undertiteln ”Gold” så kan det mycket väl bara vara en uppgradering av originalet. Släppdatumet är satt till 31 juli i Japan och min förhandsbokning av den japanska utgåvan är redan nu given vad det än rör sig om, uppföljare eller ej.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s