Episodspelande på fel sätt

Nästa vecka släpps Penny Arcade Adventures: On The Rain-Slick Precipice of Darkness, den första episoden av flera som kommer att dyka upp på bland annat Xbox Live Arcade.  

Jag tycker visserligen att det hela verkar lovande – ett episodindelat rpg som bygger på den småskojiga nätserien Penny Arcade. Det är prissättningen jag tycker är helt uppåt väggarna. Den första av ett okänt antal delar kan införskaffas på onsdag för hutlösa 1600 Microsoft Points. Det motsvarar ca 180 spänn och är också det dyraste spelet hittills till tjänsten. Anta att spelet i slutändan består av sex episoder. Då har vi en prislapp på ca 1080 för det fullfjädrade äventyret och med tanke på att spelet lanseras digitalt så är det hela i mitt tycke tämligen absurt. Det enda som kan motivera det höga priset är längden på episoderna som klockar in någonstans mellan 5-10 timmar enligt utvecklarna själva.

Telltale Games däremot. De är ett föredömme när det gäller prissättning på sina episoder. En episod av Sam & Max kostar 8.95$ medan man får ge ynka 34.95$ för hela andra säsongen (säsong 1 är 5$ billigare btw). Prisvärt som tusan! Här snackar vi i och för sig bara en speltid på ca 2-5 timmar per avsnitt men det känns ändå som en mer välavvägd prissättning.

När det gäller onsdagens spelsläpp så hoppas jag ändå att jag blir så pass imponerad av trial-versionen att jag tycker det är värt att punga ut med 1600 poäng och i utbyte dessutom få ett suveränt spel, episodindelat eller ej. Jag tror det är där skon klämmer för egen del. Eftersom jag vet att det här bara är en del av något mycket större så kommer jag inte känna mig mätt förrän jag har alla delar, och därför känns det hela betydligt dyrare än vad det hade gjort om det utannonserats som ett vanligt spel. Jag är i nuläget i alla fall tveksam till upplägget.

Annonser

En reaktion på ”Episodspelande på fel sätt

  1. Ping: Episodifiering går för långt? - Konsolidering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s