Tillbaka till planeten Zebes

Efter en liten vårstädning uppmärksammade jag att min Classic Controller låg i en hylla helt oanvänd. För er som har noll koll så är det alltså en handkontroll man kan köpa till sin Wii för att spela vissa av spelen som finns på nedladdningstjänsten Virtual Console. I vilket fall, så efter att min Wii var tvungen att förbereda sig inför den kommande WiiWare-shopen i form av en uppdatering så var det dags att välja ett spel att ladda ner. Något som skulle hårdtesta min fina oinvigda spelkontroll och förhoppningsvis ge mig en trevlig spelupplevelse på köpet.

Och var hamnar man om inte på planeten Zebes och jag vet inte för vilken gång i ordningen.

Det jag nyss beskrev hände visserligen för några dagar sen och har dessutom redan ventilerats i Spelklassiker men jag känner att en liten uppdatering om läget även här på bloggen vore på sin plats. Dessutom får jag chansen att visa upp en grymt läcker bild här ovan och lite längre ner. 😉

Jag har väl förmodligen sagt det mesta som går att säga om spelet i nyss nämnda podcast men nåt som är smått häpnadsväckande är hur Nintendo än så länge lyckats hålla fingrarna borta från att göra en mer storydriven prequel till övriga spel. Metroid Zero Mission borde med tanke på namnet vare det spelet men så är ju inte fallet som vi vet.

Jag och många med mig skulle vara väldigt nyfikna på att få reda på mer om i mitt tycke spelvärldens bästa huvudkaraktär – Samus Aran. En stor del i att jag tycker som jag gör ligger i den mystik som omger seriens huvudperson men man måste inte alltid följa mallen och för att utvecklas måste man ibland våga göra nya saker. Ett spel som förklarar hur Samus blev ett med sin rymddräkt, varför hon uppfostrades av det fågelliknande Chozo-folket och framförallt vad som fick henne att bli den prisjägare som hon varit sen första gången vi stiftade bekantskap med henne.

Jag kräver inget tungt genomarbetat manus bara egentligen en introsekvens som förklarar läget och som ger en mer förklarande bild om hennes ursprung. Det behöver inte ens spelas som en prequel för guds skull, bara ge mig mer av Samus! I demand it Nintendo! 😛

Sådär. Nu ska jag inte tjata mer om Metroid på ett tag. Jag lovar. Kanske.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s