Farbror Atlas vs april

Kraftigt inspirerad av Hurvilos månatliga blogginlägg kallat – Hurvilo Gaming Monthly, tänkte jag kanske inte knycka idén rakt av men åtminstone göra en liknande approach i och med ett nytt segment som jag fortsättningsvis tänkte publicera här på bloggen en gång i månaden. Min tanke är att jag ska sammanfatta månaden som gått, vad jag har hunnit spela, vilka sajter/bloggar jag besökt mest frekvent och slutligen lite statistik från bloggen. Låt oss börja.

Jag började månaden med att posta videon på den extremt ambitiösa trailern från IGN med en påhittad Zelda-film. Därefter tipsades det om världens lättaste spel – You Have To Burn the Rope samt det eminenta Karoshi 2.0 som om möjligt är ännu bättre än originalet. Testa om ni inte redan har gjort det.

I och med att Gwellmyn utmanade mig på en tvekamp om vem som lyckas klara mest spel under 2008 så började jag dessutom få fart på spelandet igen och de första spelen jag tog mig igenom snabbt som attan var Castlevania: Symphony of the Night, Street of Rage 2 och LocoRoco. De två sistnämnda är paranteser i sammanhanget men Castlevania: SOTN var fantastiskt skönt att knäcka då det verkligen förtjänade en genomspelning. Ett suveränt äventyr och det bästa spelet i serien.

Min näst största bedrift den här månaden var att jag äntligen lyckades att klara ett spel som funnits på min Xbox 360´s hårddisk under en hyffsat lång period, nämligen – Rez HD. Det var dessutom första gången jag har tagit ledningen i min och Gwellmyns interna strid.

April var också den månaden Victor Leijonhufvuds egna blogg – Vicachu!, dök upp på nätet och det är också den blogg jag besökt allra mest under månaden. Victor är en kille jag följt sedan Zlot-tiden och har alltid uppskattat hans i de flesta fall tillbakalutade attityd. Bloggen är välskriven, har en grym uppdateringsfrekvens och bjuder också varje vecka på en tävling för dem som gillar sånt. Rekomenderas varmt.

Vi har fått mer nyheter när det gäller spelpublikationer i form av inte mindre än två makeovers faktiskt. Först ut var det GAMEcore som iklädde sig en ny fagrare skrud som i mitt tycke är klart mer attraktivt än den rätt sunkiga äldre looken. Med Alexander Cederholm i spetsen så har dessutom redaktionen slipat en del på innehållet, introducerat ett mer välavvägt betygsystem och ett par nya återkommande helgsegment. En klar förbättring är det i alla fall och jag kommer förmodligen besöka sidan oftare i fortsättningen.

Nästa sajt till rakning är Retry som bara för någon dag sedan fick en liten uppdatering designmässigt. Jag har fortfarande en liten kärleksrelation till sidan eftersom jag en gång i tiden faktiskt skrev ett par artiklar för sajten. I mitt tycke var inte uppdateringen lika välbehövlig här som i GAMEcore´s fall men eftersom det faktiskt ser snyggare ut nu än tidigare så är det knappast en nackdel.

Åter till spelandet.

Det blev sjukt mycket Half-Life 2 i april månad. Jag började med att klara just Half-Life 2, ett fenomenalt spel som kunde vara ännu fenomenalare. Därefter avverkade jag dessutom Episode One som inte kändes riktigt så spännande som jag hade hoppats, och nu så är jag mitt uppe i den sista släppta episoden, dvs den med siffran två på slutet som jag redan nu utnämner till kanske det bästa FPS jag spelat (om de sista timmarna är lika bra som de första).

Jag lade ytterligare ett spel till listan över ”Avklarade spel 2008” i form av det oerhört charmiga Samorost 2. Gillar man peka-klicka-äventyr så bör man gilla det här. Är rejält hypad inför Amanita Designs kommande spelsläpp – Machinarium. Kan bli hur bra som helst om de sreenshots som släppts håller vad de lovar.

Avslutningsvis lyckades jag skriva ett blogginlägg som åtminstone fick en bestört läsare att såga mitt tänk en aning. Jag håller fast i vad jag anser om fenomenet och Naseer bidrog som vanligt med en klok kommentar till inlägget.

Fakta om Farbror Atlas i April 2008:
Antal inlägg: 22
Antal kommentarer: 43

Annonser

En reaktion på ”Farbror Atlas vs april

  1. Ping: Farbror Atlas vs maj « Farbror Atlas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s