Sensible World of Soccer – intryck

 sensible-on-live-arcade.jpg

Efter ett par dagars extra väntan i och med onlineknaset så växte förväntningarna om möjligt ännu mer. Och när det äntligen dök upp så var det inte snack om att testa nån trial-version först utan smack in med 800 M$ Points på kontot, tanka hem spelet och köra. 

Och till min stora förvåning så levererar spelet. Detta trots att jag haft löjligt höga förväntningar på SWOS. Det här är i ärlighetens namn det spel jag kanske längtat allra mest efter 2007. Men Codemasters har inte krånglat till det utan ger oss en skön mix av oldschool och ytterst få nymodigheter som HD-stöd bland annat. Därav det lyckade resultatet förmodligen.

Senast man försökte sig på att återuppliva den klassiska serien i och med Sensible Soccer 2006 så var det många som totalsågade slutresultatet på grund av alla nya grepp. Jag gillade visserligen det spelet men bättre än originalet var det aldrig. Den här gången är i vilket fall spelets grundpremisser orörda och det är sig väldigt likt på alla punkter. Både på gott och ont.

En irriterande grej är matcherna över Live där man samtidigt måste välja lag. En kopia av multiplayerläget från förr (och nu också iofs) alltså. Men här tycker jag åtminstone man kunde moderniserat det hela en smula. Att välja lag på två olika ställen, precis som det går till i dagens sportspel borde inte varit så svårt att fixa. Det här känns alldeles för stressigt och bökigt för min smak. Jag gillade det inte då och jag gillar det inte nu.

Vad det egentligen är som gör SWOS så förbaskat bra är svårt att svara på. Förmodligen är det den simpla kontrollen som på nåt skumt vis besitter ett större djup än de flesta av dagens på pappret mer komplexa sportspel. Jag blir ständigt förundrad över att något så enkelt kan vara så kul. När man börjar lära sig hur man dribblar och framförallt, behärskar skruvarna, så är det svårt att sluta spela. Men man måste ge det tid och se bortom den enkla ytan. Det finns mer där bakom än vad man från början tror.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s