Köpstopp och Mass Effect

Nu har jag bestämt mig. Inga nya spel förrän tidigast februari 2008.

De flesta som följer den här bloggen vet att jag är helt värdelös på att avsluta spelen jag köper. Grejen är den att jag dessutom oftast lägger ifrån mig spelen fast jag tycker dom är bra. Anledningen går att läsa från ett tidigare inlägg på bloggen.

Spelen som ska avverkas innan februari är dessa: Mass Effect, Zelda: Phantom Hourglass, Half-Life 2 (eventuellt även de båda episoderna som medföljer The Orange Box), Metroid Prime 3: Corruption och säkerligen några till. Undantaget är möjligtvis ett gäng XBLA-titlar som bara måste införskaffas med framförallt Sensible World of Soccer i spetsen.

Men det känns skönt att ta det här beslutet på nåt sätt. Slippa den där jävla abstinensen jag får av att inte hinna spela liren jag köper. Så jävla onödigt liksom.

Kan dessutom passa på att uppdatera mina intryck från Mass Effect en smula. Mina första intryck kändes trots allt en aning orättvisa såhär i efterhand. Men jag har helt ändrat uppfattning om spelet även om mitt sammanfattande ord om spelet fortfarande stämmer till viss del. Spelet är ju fantastiskt för ffs!

Det är inte pga de stela striderna eller den i många fall rätt så tråkiga grafiska designen utan för den fenomenala handlingen och de sjukt välgjorda dialogerna. I bland är det konstigt att så få lyckade detaljer kan påverka helheten på det sätt som det ändå gör i Mass Effect. För ärligt talat finns det en hel del att gnälla på när det gäller mycket av Mass Effects innehåll, men man liksom skiter i det så fort man låter sig själv ryckas med i storyn, och kommer på sig själv med att klia sig i huvudet när man ställs inför de många nyansrika valen man stöter på i spelets fiffiga dialogsystem.

Nu vet ni det.

Annonser

En reaktion på ”Köpstopp och Mass Effect

  1. Låter klokt! Har själva flera stora speltitlar som ligger här på bordet och som inte är genomklarade. För att nämna några Metroid Prime 3: Corruption, Super Mario Galaxy, Zelda: Phantom Hourglass.

    Dock ska jag köpa Guitar Hero 3 nu i dagarna sen ska jag ta det lugnt med spelköpen jag också. Måste samla energu inför alla stortitlar som kommer till DS Advance Wars 2, Contra 4, Professor Layton, Ninja Gaiden osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s