Var är den andra vågen?

Samtidigt som jag sitter och har skitskoj med den hängselbyxförsedda mustachfarbrorn så har jag funderat på vilka övriga stordåd vi har att vänta till konsolen. Vi har åtminstone fått tre riktigt feta storspel till Wii i och med Twilight Princess, Metroid Prime 3 och Super Mario Galaxy men vad har man att se fram emot efter dessa? Super Smash Bros Brawl. säger kanske någon men i ärlighetens namn så är det ett spel jag är tveksam till. Nog för att föregångarna var småkul men det lär knappast bli nåt i klass med Metal Gear Solid 4 och definitivt inte i närheten av nåt Mass Effect heller för den delen.

Så vad är det Nintendo kokar ihop egentligen? Okej, Wii Software är på gång och dessutom är spelet som förmodligen får japanarna att go bananas – Wii Fit, på väg. Men det är väl inte riktigt vad jag själv förknippar med storspel. Så finns det nåt att hoppas på i framtiden om man är en Wii-ägare som inte bara nöjer sig med snabba tidsfördriv? Jag börjar faktiskt bli skeptisk till att det verkligen kommer så mycket mer än det vi hittills har sett av så kallade AAA-titlar. Om det inte utannonseras nåt i hästväg snart så börjar jag smått fundera på vad Nintendo håller på med?

Den inledande vågen av spel har faktiskt tillfredställt mig och jag har haft jävligt kul med spel som; Wario Ware: Smooth Moves, Excite Truck, Eledees, Trauma Center, Super Paper Mario och de jag redan nämnt. Men detta är ju snarare en form av ”mellanspel”, dvs spel man spelar i väntan på de riktigt stora titlarna. Spel man uppskattar och har roligt med men som inte heller gör något större intryck på mig som spelare. Om det fortsättningsvis bara dyker upp mellanspel kommer nog min lilla vita maskin få stå och damma, precis som den har gjort en längre stund emellan Metroid Prime 3 och Super Mario Galaxy.

Alla mina pengar kommer i så fall läggas på Microsofts plastklump där det fortsätter att regna storspel i lagom takt.

Annonser

En reaktion på ”Var är den andra vågen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s