Super Mario Galaxy – intryck

 smg4.jpg

Positivt:
+ Orkestrerad musik (äntligen) som låter skitbra
+ Snyggt som attan
+ Varierande spelmoment
+ Innovativ kontroll
+ En överdos av spelglädje

Negativt:
– Handlingen är som vanligt banal och förutsägbar

Analys:
Mina förväntningar på Super Mario Galaxy var inledningsvis i ärlighetens namn inte speciellt höga men efter den senare tidens fantastiska betyg och omdömmen så har mina förväntningar skruvats upp rejält. Men jag kunde faktiskt inte drömma om att SMG skulle leverera i den utsträckning som det ändå gör. Det var länge sen jag hade så här roligt med ett spel och jag kommer på mig själv med att jag ser urfånig ut när ett smile helt omedvetet breder ut sig från örsnibb till örsnibb.

Jag har visserligen inte spelat speciellt länge men mina tidiga intryck säger mig att det här är det bästa Nintendo har spottat ur sig på mycket länge. Det är färgsprakande, galet och totalt oförutsägbart. Till och med musiken gör allting rätt, och det bästa av allt. Den är för första gången orkestrerad. Aldrig har ett Super Mario-spel (eller Nintendo-spel heller för den delen) låtit så här pampigt.

Mer intryck lär dyka upp här inom kort…

Annonser

5 reaktioner på ”Super Mario Galaxy – intryck

 1. ursäkta att jag säger detta men sedan när brydde man sig om storyn i ett Mario-spel???

  Mario har alltid handlat om att plocka upp kontrollen och sedan börja spela. Storyn har man fått veta senare att aj fan, man skulle visst rädda Peach också istället för att bara ha skoj.

  För mig känns det inte som någon värdig punkt på en lista, vare sig för positiva eller negativa saker med spelet. Då den alltid är obefintlig. Med en titel som Mario RPG blir storyn viktigare, men inte mycket.

 2. manga: Precis som du säger så kommer alltid handlingen i andra hand när det gäller Mario-spelen. Men när skulle en bra handling sabba ett spel menar du? I mitt tycke aldrig, och hade SMG haft en grym handling så hade det bara gjort det ännu bättre. Men ett litet minus var jag ju tvungen att gräva fram. 😉

 3. vill man ha story ska man inte spela Mario :p
  Då ska man spela Persona 3, troligen Mass Effect eller varför inte Ar Tonelico?

  Vad Mario har för anledningar struntar jag faktiskt i, det är hur pass mycket kontroll över hoppandet jag har som är det viktiga.

  Och visst, om man känner att man måste gräva fram fel så kan man göra det på alla spel. Men de fel man hittar känns ibland litet dumma…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s