GDC – Vad hände?

För er som inte är totalt spelskadade är alltså GDC (förkortning för Game Developers Conference) den spelmässa som precis avslutades i San Francisco. Jag tänkte vara lite bussig och ge en snabb sammanfattning av vad som egentligen inträffade och samtidigt ge mina personliga synpunkter på årets mässa.

Det kanske största avslöjandet på GDC i mina ögon var Sonys svar på Microsofts Xbox Live och Nintendos Wii Channels. Nämligen PS3´s egna onlinetjänst – ”Home”. Ser minst sagt lovande ut.

Förutom avslöjandet av den nya onlinetjänsten så presenterades även ett nytt spel till Playstation 3 kallat Little Big Planet. Designen ser fantastisk ut och det Co-op-läge som utlovas verkar bli en riktig höjdare. Spana in själv här nedan.

Nintendo hade som väntat inga ess i rockärmen utan bjöd endast på lite nya trailers i form av Super Mario Galaxy, No More Heroes och Phantom Hourglass (som jag redan publicerat ett inlägg om) som största hödpunkt på mässan. Miyamoto svamlade också lite om en kommande Wii Channel där Mii´s på nåt vis var involverade.

Trailern för No More Heroes finns på Gamevideos.com

Till Xbox 360 var det inte mycket nytt att dreggla över. Visserligen var grafikdemonstrationen av Crysis ruggigt läcker men bristen på spännande avslöjanden gjorde Microsofts närvaro lite till en besvikelse. Fable 2 presenterades också i form av en grafikdemonstration och gjorde åtminstone inte mig våt i brallan.

Det var väl ungefär det som var värt att nämna från mässan. GDC har väl aldrig varit en mässa där spektakulära avslöjanden görs så de små glädjeämnena vi trots allt bjöds på som den knarkiga Super Mario Galaxy-trailern, DS Zelda-trailern och det på pappret otroligt potentiella Home samt det toksnygga Little Big Planet gjorde mig åtminstone nöjd med årets GDC. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s