I spåkulan 2007

Efter att nyligen analyserat 2006 sönder och samman (ett något överdrivet statement kanske) i ett tidigare inlägg kan jag lägga året bakom mig och blicka framåt. Vad har 2007 att komma med i spelväg? Kan verkligen årets spel mäta sig med fjolårets toppar? Här följer de spel som jag anser har mest potential av de som kommer släppas 2007:

Metroid Prime 3: Corruption (Wii)

samusblur1024b1nv.jpg

Samus med Wii-styrning borde kunna bli en grym kombo men jag är fortfarande lite skeptiskt med tanke på de rapporter som framkommit från flera sajter. Flera har ansett att kontrollen inte varit så precis som man hoppats. Men nu när Retro Studios fått lite mer tid på sig i och med förseningen finns det säkerligen inget att oroa sig för. Den avslutande delen i Prime-sagan lär rocka stjärt.

Resident Evil 5 (PS3/Xbox 360)

resident-evil-ps3-3.jpg

Uppföljaren till den super-hyllade fjärde delen har mycket att leva upp till. Finns det ytterligare nya vägar att gå sedan det senaste äventyret näst intill revolutionerade Resident Evil-serien? Av trailern att döma så finns det åtminstone hopp om det. Den som lever får se.

Super Paper Mario (GC?/Wii?)

spm.jpg

Om Super Paper Mario fortfarande ska släppas till kuben eller om spelet istället blir helt Wii-exklusivt är fortfarande ett mysterium. Det lutar nog lite mer åt en Wii-titel skulle jag tro. Men hur det än blir med den saken så är det ett spel jag med all sannolikhet köper så fort det släpps då designen i spelet verkar vara så bedårande läcker att man smälter.

God of War 2 (PS2)

gow2.jpg

Playstation 2 är inte riktigt död än. Men God of War är troligtvis den sista riktigt stora titeln till konsolen innan vi förpassar maskinen till garderoben. Är det dessutom lika bra som originalet så är det ett givet köp. Men denna gång, skippa för guds skull de där töntiga samlagsscenerna!

The Legend of Zelda: Phantom Hourglass (DS)

tloz-ph_2.jpg

Jag är lite orolig för den, vad det verkar, lite bångstyriga stylus-kontrollen men jag är å andra sidan också grymt lycklig åt återinförandet av den fantastiskt snygga WindWaker-looken. Zelda är alltid Zelda och det betyder garanterat att spelet håller en hög kvalité. Jag förväntar mig inget annat än DS hitills bästa spel när det släpps.

Super Mario Galaxy (Wii)

super-mario-galaxy-2.jpg

Super Mario Sunshine fick oförtjänt mycket skit för att det påstods vara ett sämre spel än det sönderhyllade Super Mario 64. Vi som har koll vet ju att Sunshine var ett alldeles förtäffligt spel i serien och inte alls så dåligt som vissa ville få oss att tro. Nåväl, Super Mario Galaxy har i vilket fall kanske mer att leva upp till än ett spel någonsin har haft tidigare och fansen kräver ett sjuhelvetes bra lir. Och det gör jag med.

Bubblare: Metal Gear Solid 4 (PS3), Hotel Dusk (DS), Halo 3 (Xbox 360), Assasin´s Creed (PS3, Xbox 360), Castlevania: Portrait of Ruin (DS), Banjo-Kazooie (Xbox 360), No More Heroes (Wii), Ratchet & Clank: Size Matters (PSP), Virtua Tennis 3 (PS3), Spore (PC), Super Smash Bros. Brawl (Wii)

There you go! Dessa är alltså mina favoriter bland utannonserade släpptitlar under 2007. Om de visar sig bli bra eller inte återstår att se men en sak är säker, som synes bådar framtiden gott för speltokiga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s