Zelda vs Zelda

920769_20050516_screen032.jpg 

Det är så förbannat irriterande att det fortfarande inte finns några ordentliga recensioner där Twilight Princess jämförs Gamecube och Wii-versionerna emellan. Själv står jag fortfarande och funderar på vilken version jag ska välja. Är Wii-versionen bättre eller inte? Vissa kommentarer antyder det i alla fall. Men nu när det verkar stört omöjligt att köpa en Wii på releasedagen och när dessutom butikskedjorna har gått ut med värsta ockerpriserna är det väl inte så mycket att bråka om egentligen. Jag får väl nöja mig med kub-varianten av spelet tills vidare. Men det känns ändå lite märkligt att inga direkta jämnförelser har gjorts för oss som fortfarande tvekar. Nåväl, får väl börja rota i garderoben efter min kub en sista gång då.

Annonser

3 reaktioner på ”Zelda vs Zelda

  1. Jag tror det helt enkelt är så att GameCube-versionen har Wind Waker-kontroll medans Wii-versionen inte har det. Det är nog egentligen den enda skillnaden tror jag. Sedan har jag för mig man inte kan styra kameran fritt i Wii-versionen, men kan det med C-spaken som i Wind Waker. Inte helt hundra på det dock.

    Den japanska speltidningen Famitsu föredrar GameCube-versionen och säger att den är mycket lättare att ta till sig och börja spela. Förståeligt. Sedan ska vi också tänka på att japaner ofta är konservativa…

  2. Jag skulle nog hellre spela GC-versionen på grund av kontrollerna och vänsterhäntheten. Men den kommer ju någon vecka senare, och saknar dessutom widescreen och progressive scan. Så det blir Wii för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s