Tyskt mums mums

Ingen av oss spelskadade har väl missat att tvåtusensex års Leipzig Game Convention brakat igång på allvar. Mässan startade förvisso redan i måndags men det var i dag de stora aktörerna rullade ut det lite tyngre artelleriet. Eftersom jag är en så hygglig filur tänkte jag sammanfatta dagen som gått och ge lite personliga analyser för er som inte orkat att hamra på F5-knappen medan de stora sajterna tidigare i dag spottade ur sig drösvis med nyheter och info om vad som visats på mässan.

Först ut tidigare i morse var Nintendo som bjöd på en fattig och nyhetslös presskonferens. Det enda att åtminstone höja ögonbrynen en aning åt var de två nya Wii-spel som utannonserades. Tråkigt nog i mitt tycke var båda uppföljare. Mario Strikers Charged och Batallion Wars 2 (fyndigt förkortat till BWii). Känns som Wii´s påstådda ”unika” spelutbud snarare kändes mer ljummet än spännande och nytt efter dessa två utannonseringar. Att två hyffsade spels uppföljare smällde högst på presskonferensen säger väl egentligen allt om underhållningsvärdet.

Värt att nämna var också att den ohyggligt gräsliga rosa DS Lite´n anländer här i Europa. Närmare bestämt redan den 27:e Oktober. Vidrigt ful liten tingest tycker jag själv åtminstone. En ny Sonic-trailer visades också upp och trots världens sämsta namnbyte från det lite småtuffa Sonic Wildfire till pisstrista Sonic and the Secret Rings ser det riktigt kul ut. En ny trailer från Red Steel visades också. Gammal skåmat med andra ord.

Trailers:

Sonic and the Secret Rings

Mario Strikers Charged

Red Steel

Efter Nintendos bottennapp var det dags för ytterligare ett, Microsofts presskonferens. Den största nyheten gubbarna på Microsoft hade att komma med är att både Fifa 07 och PES 6 blir ”next-gen exklusiva”. Inget fotbollspel att vänta till PS3 på ett tag då med andra ord. Vidare avslöjades spektakulärt att HD-DVD-grejsimojset släpps i höst. hmm, visste vi inte det sen tidigare? Nåväl, två filmer visades också. En ny trailer på Forza 2 och en demonstration på hur fightingen i Fable 2 kommer att gå till. Mer än så var det inte tyvärr.

Forza 2 trailer

Fable 2 demonstration

Visst jag hade väl inte väntat mig att de båda mastodenterna Nintendo och Microsoft skulle göra några grymma konferenser med mängder av avslöjanden och presentationer även om jag hade hoppats på det. Krutet läggs garanterat på Tokyo Game Show som är en betydligt större mässa och äger rum redan om någon månad. Det såg ut som väntat alltså.

Bland övrigt godis återfanns en ny trailer för Metal Gear Solid 4. Fortfarande visades inga ”in game-bilder” vad det verkar tyvärr. PSP-spelet Silent Hill Origins däremot visade sig för första gången i just ”in game”. Snacka om att ha tittat ett par gånger extra på Resident Evil 4?! Precis samma kameraplacering som i RE 4! Såg sjukt snygg ut i alla fall.

Silent Hill in game-video

Metal Gear Solid 4 trailer

Tja, det var väl det jag snappat upp som det mer intressanta på mässan. SKa bli kul att höra mer de följande dagarna då folk har kunnat känna på de spelbara demos som finns att tillgå på mässgolvet. =)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s