Tankar om Brainage

Tja, Brainage lär väl inte göra alla överdrivet uppspelta kan jag tänka mig. Gränsnittet är bland det fulaste jag sett, de olika övningarna är alldeles för få och det är knappast ett spel man kan lira mer än ett par minuter om dagen. Trots detta har det blivit lite av en drog för min egen del. Främst tack vare det inbyggda Sudokut. Jag har tom börjat att smyga med korsordsbilagorna när jag köper kvällstidningar endast för dessa Sudoku-kryss. Allt detta tack vare Brainage.

Resterande delar i spelet är långt ifrån lika fantastiska. Matteproblemen återvände jag ständigt till den första veckan för att förbättra mina resultat. Men efter tag försvann suget och numera är det nåt jag snabbt hoppar över för att genast lösa Sudoku istället. De övningar där minnet spelar en väsentlig del gick fetbort från första början. Mitt minne är jämförbart med en guldfisks skulle jag tro. Jakten på fina resultat slutade med andra ord ganska tvärt. Visserligen hann jag att nå den fullt respektabla hjärnåldern – 28 på den inledande veckan vilket ansågs bra enligt spelets så kallade doktor, gestaltat av ett ovanligt fult animerat och grovhugget polygon-huvud.

Men det är liksom skit samma nu. Jag har spelat Brainage återkommande över en hel månad. Och det vill jag lova är ett gott betyg. Vanligtvis brukar ett spel räcka högst en vecka innan jag tröttnar och trånar efter nåt nytt att avverka. Brainage ger mig en dos av självbelåtenhet varje dag i form av ännu ett löst Sudoku. I bland kan en sån enkel liten sak räcka. 🙂 

Annonser

2 reaktioner på ”Tankar om Brainage

  1. Hmm. Så för oss som mest föraktar Sudoku är Brain Age kanske inte ett så klockrent köp. Kan väl tänka mig att det är roligare om man är två som spelar dock och kan jämföra sina resultat.

  2. Nja, det är väl mer eller mindre riktigt men jag bör ändå säga att Sudoku i Brainage är mycket roligare än ”tidnings-Sudoku”. Jag hade testat på det tidigare och aldrig fastnat för det fram tills Brainage-versionen. Så hela spelets behållning enligt mig är Sudoku-delen så är du inte det minsta intresserad av den delen så är nog kanske Brainage inget för dig tyvärr. 😦

    Sedan så går ju åsikterna isär om hur bra eller dåliga de övriga spelmomenten egentligen är givetvis. Min sambo spelar relativt ofta för att hålla hjärnan i trim och tycker det fortfarande är skitkul att räkna och greja medan jag inte orkade fortsätta att traggla när det mesta redan var upplåst. Och sedan blev det också en liten batalj mellan oss om vem som hade den lägsta hjärnåldern vilket var jävligt kul till en början tills jag fegade ur och ägnade mig helhjärtat åt Sudoku (hon fick lägre än mig vill säga). Så visst, har du någon att tävla lite emot så kan du nog ha skitkul med Brainage, vad vet jag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s