Första intryck – New Super Mario Bros

Jag är kär. Igen.

New Super Mario Bros är så underbart okomplicerat att jag genast faller pladask när jag äntligen får ratta den lilla knubbiga rörmokaren igen. Utan någon större introduktion kastas man in bland svampar och välbekanta fiender. En knapp för att springa snabbare, resterande för att hoppa. Mer behövs inte. Hans comeback som platåhoppare får mig att totalt glömma alla pissljumna sidospår han medverkat i under de senaste åren. Igenkänningsfaktorn är skyhög och de små förändringarna som skett är bara av godo (än så länge dvs).

Grafiken är överraskande snygg. Speciellt vattenbanorna som har fått sig en rejäl plastikoperation sen senast det begav sig. Övergången från ren tvådimensionell grafik till nån form av mellanting mellan 3D och 2D har gått smärtfritt trots att jag inte kan sluta undra hur en kristallklar 2D-värld på DS hade sett ut. Ljudet är det gamla vanliga. Hurtiga melodier blandas med nostalgidoftande ”blip-blop” ljud. Så som man vill ha det i ett Super Mario-lir med andra ord.

Och så till det viktigaste – kontrollen. Jag var livrädd för att den skulle kännas sladdrig efter att ha sett många av de filmer från spelet som cirkulerat på nätet. Jag fick intrycket av att Mario betedde sig lite underligt i vissa situationer. Men rädslan skulle visa sig vara obefogad. Jag kan avslöja att kontrollen känns precis lika gjuten som i tidigare spel i Super Mario-serien, dvs det närmaste perfekt. Den nya finessen, ”vägghoppandet” funkar för övrigt klockrent. Det är inte helt jävla omöjligt som i Super Metroid men inte heller jättelätt. Det är så att säga, lagom svårt att få till.

Annars är det väl inte så mycket mer man kan säga. Att det skulle vara ett bra spel visste vi ju. Frågan är snarare hur bra det egentligen är? Med ytterligare speltid i resväskan lovar jag att ta reda på det (springer och spelar igen).

Åter till Svampriket! =)

Annonser

2 reaktioner på ”Första intryck – New Super Mario Bros

  1. Det är inte på tok för enkelt då? Det är farhågorna jag fått efter att ha läst diverse recensioner. Ge mig nåt i stil med Special World tack 😉

  2. Tja, det är knappast svårt även om jag trillat ner i nån avgrund här och där. Är i World 5 nu av totalt åtta världar. Detta efter drygt två timmars speltid samt att jag har samlat på mig 45 liv nu också. Kommer med andra ord knappast gå till historien som det längsta spelet nånsin. Men det finns ändå grymt mycket att samla och roa sig med om man skulle vilja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s